מרק אפונה עם נטיפים


מרק הונגרי אחד המשובחים בדיוק לימי החורף הקרירים. אפשר בתור מנה בשרית ואפשר גם כפרווה.

מצרכים:

  • גרונות הודו/עוף (אפשר לוותר אם מעדיפים מרק פרווה)
  • כוס וחצי אפונה (אני משתמשת בסנפרוט)
  • סלרי
  • בצל
  • גזר
  • תפ"א (אם אוהבים אפשר להוסיף גם קישוא)
  • מלח/פלפל
  • אבקת מרק עוף (ממש מעט)

לנטיפים:

  • 2 ביצים
  • אבקת מרק עוף
  • מלח פלפל
  • 3/4 כוס מים
  • קמח

אופן הכנה:

למרק בשרי ראשית יש לבשל את הגרונות, את גורנותץ ההודו עדיף בישול ארוך (כ – 40 דקות ומעלה), גרונות עוף (כ – 20 דקות) שימו לב שהמים בסיר יכסו את הגרונות אין צורך למלא את הסיר עד הסוף.

לאחר שהגרונות בושלו היטב יש להוסיף את הירקות ומים אם צריך.

כאשר המרק רותח יש להוסיף את התבלינים – מבשלים על אש בינונית  עד שהירקות ניהיים רכים.

בכלי נפרד מערבבים את הבלילה של הנטיפים: שמים את כל החומרים פרט לקמח ומערבבים היטב, מוסיפים 2 כפות קמח  לנוזלים ומערבבים וחוזרים על כך שוב עד שהבלילה סמיכה עד בצקית (קצת יותר  סמיכה מבלילה של פנקייק).

בעוד המרק רותח מטפטפים את הנטיפים בעזרת מזלג או כלי אחר (להונגרים יש כלי מיוחד שממש מוציא את הנטיפים בצורת טיפות, לצערי לי אין…)

כאשר סיימנו לטפטף נטיפים וכולם צפים מכבים את האש…מוזגים לקערת מרק ומתענגים על מרק טעים במיוחד.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: